Web Analytics Made Easy - Statcounter

حجت الاسلام و المسلمین انصاریان گفت: طبق آیات قرآن انسان ضعیف و ناتوان خلق شده است که می تواند با پرهیز از گناه و انجام دستورات الهی با مهروزی خداوندضعف و ناتوانی خود را جبران کند.

به‌گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، حجت‌الاسلام‌والمسلمین «حسین انصاریان» به‌مناسبت ماه مبارک رمضان در حسینیه هدایت به سخنرانی پرداخته و گفت: خداوند عظیم است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: عظمت وجود مقدس خداوند متعال برای ما که عقل جزئی داریم قابل‌درک نیست، قرآن مجید هم عظیم است که عظمت آن هم برای ما قابل‌درک نیست.

حجت الاسلام و المسلمین انصاریان با بیان اینکه خداوند در قرآن مجموعه عالم را به عظمت یاد نکرده فقط هفت‌صد آیه درباره آن در قرآن آورده ‌است، عنوان کرد: در این هفت‌صد آیه کلمه عظیم برده نشده با با اینکه اسرار زمین و آسمان‌ها هنوز برای بشر کشف نشده ‌است.

استاد حوزه علمیه ادامه داد: اگر به نگاه قرآن درباره خود دقت کنیم از بسیاری رذایل اخلاقی در خانواده و جامعه که مشکل‌ساز است پاک می‌شویم.

وی بیان کرد: خداوند متعال در قرآن کریم بخیل را اهل آتش می‌داند و می‌فرماید کسی که از دارائی و ثروت خود نسبت به بندگان من بغض کند کل ثروت او را گردن‌بند آتشی کرده و در قیامت گردن او می‌اندازنم.

حجت الاسلام و المسلمین انصاریان افزود: در سوره توبه به کسانی که پول خوب دارند و در راه خدا انفاق نمی‌کنند وعده عذاب الیم داده ‌است.

استاد حوزه علمیه با بیان اینکه خداوند متعال ابلیس و نقشه او را ضعیف معرفی می‌کند، گفت: خداوند متعال به ما می‌فرماید ای مردم در وجود شما غنا وجود ندارد شما ضعیف و ناتوان خلق شدید؛ اگر ما این مسئله را به‌خوبی درک کنیم که همه وجود ما ترکیبی از احتیاج، نیازمندی، فقر و ضعف است دیگر تکبر نکرده و از بسیاری از رذایل اخلاقی پاک می‌شویم.

وی با بیان اینکه طبق آیات قرآن خداوند بسیار بر بندگان خود مهرورز، دلسوز و مهربان است؛ اظهار کرد: این مهروزی و دلسوزی خداوند نسبت به انسان جاودانه است.

حجت الاسلام و المسلمین انصاریان ادامه داد: خداوند رئوف و رحیم مقاماتی را برای شما انسان ها قرار داده که رسیدن به آن فقر، تهی‌دستی و ضعف شما را به توانایی و قدرت تبدیل می‌کند که با آن به سوی بهشت رضوان الهی پرواز کنید.

استاد حوزه علمیه با استناد به آیاتی دیگر از قرآن کریم، گفت: خداوند متعال در قرآن مجید می‌فرماید قدرت و عزت شکست‌ناپذیر من برای رسول خدا(ص) و مؤمنان است، آنها از هر دری که بخواهند می‌توانند به بهشت وارد شوند بهشت ارث آن‌هاست. برای رسیدن به این مقام باید گناهان را ترک کرده و خود را به فضایل اخلاقی آراسته کنیم.

وی خاطرنشان کرد: در رمضان از خداوند بخواهیم که مقام توبه کنندگان را به ما عطا کند، توبه در پیشگاه خدا برای کسانی است که در فضای جهالت دچار گناه شدند زمانی‌که غرائز و شهوات به آنان حمله می‌کند نور عقل را می‌پوشاند انسان در تاریکی جهالت قرار می گیرد وقتی پشیمان شود و به حقیقت بازگشت کند نور عقل برمی‌گردد.

پایان پیام/487

منبع: شبستان

کلیدواژه: رضوان الهی انسانیت انسان حجت الاسلام و المسلمین انصاریان خداوند متعال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۵۶۶۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حقیقت بندگی خدا در بیان امام صادق (ع)

حجت‌الاسلام والمسلمین مرتضی آقاتهرانی در محفل معارفی شب شهادت امام جعفر صادق علیه‌السلام در حرم مطهر بانوی کرامت، ضمن اشاره به ویژگی‌های اهل‌بیت عصمت و طهارت علیهم‌السلام و مقام امامت در آیات و روایات با بیان این که مقام امامت از تمام مقام‌های نبوت و رسالت بالاتر است، گفت: حضرت ابراهیم پس از عبور از آزمون‌های سخت الهی به مقام امامت نائل آمدند.

حجت‌الاسلام والمسلمین آقاتهرانی در ادامه با بیان این که امام در عبودیت و بندگی، شجاعت و تدبیر والاترین انسان است، به مقام عبودیت از دیدگاه امام صادق علیه‌السلام اشاره کرد و افزود: امام علیه‌السلام در مقام تربیت به همه چیز واقف است، به هر چیزی در جای خود توجه داشته و عدالت والای ایشان مانع واکنش نابجاست.

سخنران حرم مطهر بانوی کرامت به جایگاه عمل در آموزه‌های دینی اشاره و عمل صالح را مکمل ایمان توصیف کرد و گفت: توسل به درگاه الهی با تمسک به اهل‌بیت علیهم‌السلام و آبروی ایشان، گره‌گشای مشکلات و حرکت انسان در تقرب به ذات اقدس الهی است.

حجت‌الاسلام والمسلمین مرتضی آقاتهرانی به دیدار عنوان بصری و امام صادق علیه‌السلام اشاره و بندگی خدا را از برجسته‌ترین کلیدواژه‌های تجلی اخلاق اسلامی دانست با تأکید بر این که انس و جن برای چیزی جز بندگی خدا خلق نشده‌اند، اذعان داشت: امام صادق علیه‌السلام در پاسخ به سؤالی دررابطه‌با حقیقت بندگی می‌فرمایند؛ «أن لا یَرَی العَبدُ لِنَفسِهِ فیما خَوَّلَهُ اللّه ُ إلَیهِ مُلکا؛ لِأنَّ العَبیدَ لا یَکونُ لَهُم مُلکٌ، یَرَونَ المالَ مالَ اللّه ِ یَضَعونَهُ حَیثُ أمَرَهُمُ اللّه ُ تَعالی بهِ، و لا یُدَبِّرَ العَبدُ لِنفسِهِ تَدبیرا، و جُملَةُ اشتِغالِهِ فیما أمَرَهُ اللّه ُ تَعالی بهِ وَ نَهاهُ عَنهُ ··· فهذا أوّلُ دَرَجَةِ المُتَّقینَ»

 سخنران محفل معارفی حرم مطهر تصریح کرد: در نگاه امام صادق علیه‌السلام حقیقت بندگی سه چیز است: این که بنده در آنچه خداوند به او عطا فرموده است برای خود مالکیتی در نظر نگیرد؛ زیرا بندگان [واقعی خدا]مالک چیزی نیستند، مال را متعلّق به خدا می‌دانند و آن را هر جا که خداوند عزوجلّ فرمان داده است، به مصرف می‌رسانند.

حجت‌الاسلام والمسلمین مرتضی آقاتهرانی با بیان این که حتی زیبایی انسان نیز متعلق خودش نیست و تنها امانتی الهی است که باید در جای درست هزینه شود، عنوان کرد: در مبانی اسلام انسان حتی مالک نفسش نیست و نمی‌تواند خودکشی کند.

حجت‌الاسلام والمسلمین مرتضی آقاتهرانی ضمن ارائه مثال‌هایی دررابطه‌با عدم ملکیت انسان، متصدی بانک را بارزترین مثال برای تبیین عدم ملکیت بر سرمایه‌ای که به دستش می‌رسد، دانست و گفت: بنده واقعی در عین برنامه‌ریزی برای خود تدبیر و چاره‌اندیشی نمی‌کند و در عین تلاش نتیجه هرچه باشد را می‌پذیرد.

سخنران حرم مطهر بانوی کرامت بیان کرد: تمام اشتغال بنده واقعی خدا به چیز‌هایی است که خداوند عزوجلّ او را به انجام آنها فرمان داده یا از آنها بازداشته است و این نخستین درجه پرهیزگاران است.

حجت‌الاسلام والمسلمین مرتضی آقاتهرانی بیان کرد: انسانی که هیچ‌گاه نسبت به چیز‌هایی که دارد، خود را مالک نمی‌داند، فخرفروشی نمی‌کند و به‌راحتی وارد میدان انفاق می‌گردد؛ کسی که در عین انجام‌وظیفه و تلاش تدبیر امور را به خدا واگذارد، تحمل مصیبت‌های دنیا برایش آسان خواهد بود.

سخنران حرم مطهر بانوی کرامت با تأکید بر این که اگر اشتغال انسان به امر و نهی‌های الهی باشد، هیچ‌گاه خود را گرفتار دل‌مشغولی‌ها و درگیری‌های دنیا نمی‌سازد، یادآور شد: وقتی خداوند بنده‌اش را به این سه ویژگی بندگی بیاراید؛ دنیا، شیطان و اهل دنیا برایش خار می‌گردد و هیچگاه به دنبال انباشت سرمایه‌های دنیا و فخرفروشی حرکت نمی‌کند و عمرش را به بطالت نمی‌گذراند.

 

باشگاه خبرنگاران جوان قم قم

دیگر خبرها

  • حقیقت بندگی خدا در بیان امام صادق (ع)
  • حج، رزمایش قدرت اسلام در مقابل کفر جهانی است
  • غیرمسلمانان به کشتار مردم غزه اعتراض کرده اند ولی خبری از اعتراض در بلاد اسلامی نیست
  • بزرگترین خدمت و جهاد خدمت به مردم است
  • اولین معلم آدم ابوالبشر خداوند متعال بود که او را بیان، نطق و علم داد
  • همایش هفته شورا‌ها در جغتای برگزار شد
  • آثار شهید مطهری عقل را تسلیم و دل را راضی می‌کند
  • «معلم» پیام آور سعادت انسان‌ها است
  • طهرانچی: دانشگاه آزاد اسلامی در پی نظام تعلیم و تربیت «احسن» است
  • دکتر طهرانچی: دانشگاه آزاد اسلامی در پی نظام تعلیم و تربیت «احسن» است